woensdag 22 mei 2013

TR2013: wederom zwaar

De Tecklenburg Rundfahrt heet tegenwoordig SportvoedingwebshopTecklenburg Rundfahrt. Een hele mondvol (poeder) die ook dit jaar weer een aantal TKP'ers naar het Teutoburgewoud deed afreizen. Johan stond op de camping van Tecklenburg, de rest moest vroeg op. Afstanden van 100 tot 160 kilometer.

's Morgens om 8.15 uur stonden de eersten aan de start. De Sportvoedingswebshop had als noviteit dat je je te voren via internet kon aanmelden, zodat je een stuurbordje kreeg met je eigen naam er op. Dat fietst toch net even anders. Ernst, Janneke, Edwin, Johan, Rinke reden de 100 kilometer, Bert heel stoer met de fietsclub van Zuidhorn de 160 en Pieter besloot halverwege om de 160 te laten voor wat die was en rechtsaf te slaan voor de 130 - achteraf geen verkeerde beslissing. Verder hebben we onze collega's Anton en Tjomme van TKPI gespot.
De TR2013 kenmerkt zich door veel klimmetjes (25) en door steile klimmetjes (25). Keurig staat voor elke helling de lengte, het gemiddelde stijgingspercentage en het hoogste stijgingspercentage aangegeven op een bordje. Regelmatig zitten deze percentages boven de 13% met een uitschieter naar 25%. Dat gaat je al snel in de benen zitten. In totaal 1400 tot 2000 hoogtemeters afhankelijk van de afstand. Ik vind het elk jaar weer een hele goede training in een mooie  omgeving. Ook dit jaar gingen we weer bij een boer over het erf en reden we de stijle weg naar het sportveld van Tecklenburg omhoog. De vroege starters en degenen die niet de 160 reden kwamen nagenoeg droog aan de finish. Later in de middag brak er een hoosbui los waar Bert het laatste uur van de tocht in heeft gereden. Ondergetekende haalde de finish nog net voor de bui, maar moest in de stortbui, schuilend onder de achterklep van de auto, droge kleren aantrekken - de douches waren overbodig; controleerde daarna vlug of alles in de auto lag en er niets achter bleef op de parkeerplaats; gooide de achterklep dicht en was vervolgens zijn mobiel kwijt, die  klem zat onder de achterklep en daarbij de geest heeft gegeven. RIMRIP.
Volgend jaar weer - met een nieuwe mobiel!

Geen opmerkingen: