woensdag 6 juni 2012

Fietsclinic Belga


‘Niets is zo frustrerend als een slecht schakelende fiets’
Onder dat motto togen we afgelopen woensdagavond met 6 collega’s en een introducée naar Belga Fietsen voor een echte onderhoudsclinic. Ook de begeleiders van onze aanstaande Sauerlandtrip, Koen en Daniel waren van de partij.
Na ontvangst met koffie werden we alle snel rond de racefiets van Harm-Jan gepositioneerd. Het leedvermaak over de aanstaande verbouwing/sloperij van de fiets van Harm-Jan sloeg al snel om in jaloezie, toen bleek dat de fiets een serieuze opknapbeurt kreeg op kosten van ons allen.
Onze mecanicien nam op een rustige manier alle kritische punten van een racefiets met ons door en bracht ons de tips en trucs van het onderhoud bij. Het vervangen van een versnellingskabel bleek toch niet zo moeilijk te zijn, evenals het verwijderen van de cassette met tandwielen achter. Harm-Jan begon steeds meer te glunderen naarmate de tandwielen harder begonnen te blinken.
Het klapstuk van de avond, daar waar iedereen voor gekomen was, het afstellen van de versnellingen, kwam toch een beetje als een dooddoener. ‘Kwestie van één schroefje’

Al met al was het een leerzame avond en kunnen we met een gerust hart tekeer gaan in Sauerland over een paar weken.

Geen opmerkingen: