maandag 17 mei 2010

Tecklenburg Rundfahrt 2010

Geen Wennemars (zie onder), maar wel Ernst (trainingsstage op Mallorca), Geerd, Chris (hoogte stage in Ardennen), Coos, Anton, Ferdinand (geen training nodig) en Pieter met fietsmaat. De Tecklenburg Rundfahrt schreef dit jaar een record aantal deelnemers in van ruim 2.000. Op de A31 en A30 zag je al niets anders dan auto's met fietsen achterin of achterop. De tocht werd voor de 23e keer georganiseerd door FTC cc75 Nijverdal. Op het weer hadden ze weinig invloed (koud), maar voor de rest was alles perfect georganiseerd. De tocht kent 3 afstanden:
100 km, met 1.260 hoogtemeters
130 km, met 1.660 hoogtemeters
160 km, met 1.935 hoogtemeters

Tot zover de statistieken. Dan de tocht. Wij besloten, niet te ambitieus, de 100 kilometer te rijden. De start was in Ibbenburen en tot onze verrassing bleven we de hele dag een beetje aan de noordkant van de A30. Als je de reliefkaart bekijkt allemaal niet zo spannend daar. Totdat je er rondfietst. Na een krap uurtje hadden we al een paar 'Keutenbergen' in de benen. Stijgingspercentages van 15 tot 25 procent. Eén lange intervaltraining van 5 uur. Goed stuurwerk en vooral goed schakelen was noodzakelijk om niet stil te vallen op deze hellingen. Regelmatig vielen mannen om of moest er gelopen worden. Het kon niet uitblijven of dit parcours moest ook slachtoffers maken binnen onze gelederen. Ferdinand en Coos haalden Tecklenburg niet en keerden een ervaring rijker en een illusie armer terug naar Ibbenburen. Zonder training is deze rit niet te doen. Coos was niet alleen fysiek, maar ook mentaal gebroken: want waar haalt Anton 'wacht maar niet op mij want ik doe dit voor het eerst' Kramer de kracht vandaan om de tocht uit te rijden terwijl hij... Ik zeg Eyjafjallajökull! De rest haalde meer of minder uitgeput de eindstreep. Geerd 'het was zwaarder dan Alpe d'Huez' Bultena met lekke band en blokkerende bovenbenen, maar toch: uitgereden.
Voor de parcoursbouwers was het een leerzame rit. Van sommige stukken uit deze tocht zullen we in de toekomst nog wel eens gebruik maken, zoals de weg waarlangs we Tecklenburg beklommen (19%) of de klim naar de Funkturm. Het Teutoburgerwoud zoals we het nog niet kenden. Volgend jaar weer! Wil je hem nog eens bekijken kijk dan op Afstandmeten.nl. Het profiel kun je hieronder zien.

Geen opmerkingen: