maandag 17 mei 2010

De tweede Teutotocht van 2010

10 mei - Deze ging in omgekeerde richting. Voor het verrassingseffect zullen we maar zeggen. Tegelijk hadden enkelen last van een verassingseffect. Uit IJsland. Coos vond namelijk dat hij het weekend maar eens bij vrouw en kinderen moest doorbrengen, nadat hij een tijdlang in Singapore stond geparkeerd, omdat de as uit de Eyjafjallajökull (let op voor het Nationaal Dictee!) het vliegverkeer lam legde. Dat gebrek aan training zal Coos nog opbreken dit voorjaar!
Rinke en Ernst waren al vertrokken voor de classic, toen het peleton het plan opvatte in tegengestelde richting te koersen. Het peleton dat waren Ugo, Chris, Louis, Herman en zwager, Egge-Pieter, en Pieter zonder Egge. Klok mee leek het allemaal iets minder heftig, alleen de start met twee stevige klimmen op rij tikte wel aan in de benen. Halverwege kwamen we de classics bovenop de bult bij Lienen tegen. Zij moegeklommen, wij nog fris omdat de beklimming van de andere kant minder stijl en lang is.
In Tecklenburg zagen we elkaar weer. Het peleton had wat vertraging opgelopen door een val van Ugo, die flink punten scoorde voor de Robert Gesink bokaal voor de meest vallende renner. Maar, net als Gesink, liet Ugo zich niet kennen en reed deze keer de volle tocht uit.

Geen opmerkingen: