zondag 21 februari 2010

ATB-rit in een winters Westerwolde

Zondag 7 februari stond onze eerste tocht voor dit jaar op het programma. Geerd en Ernst hadden het initiatief genomen voor een mtb-ritje door het mooie Westerwolde. Met z'n zessen werd de kou getrotseerd en stonden we om 9 uur bij Geerd voor de deur in Blijham. Het beeld dat het in het oosten altijd kouder is dan hier, werd nog eens bevestigd. Het scheelde zeker 2 graden met stad!
Gelukkig stond de koffie klaar om de eerste rillingen te verdrijven. Overigens stonden er behalve koffie maar liefst 4 mtb's bij Geerd in de garage. De volgende keer kunnen er dus ook wel wat mensen mee die nog niet voorzien zijn van een mtb!

Na de koffie en een kritische blik op elkaars fietsen gingen we op pad, beter gezegd, op ijs! We waren amper vertrokken of we reden al op een ijsplaat van zeker 500 meter lengte door het bos. 15 minuten en 4 val en glijpartijen later werd besloten de route over de verharde weg te vervolgen. Ik hoor Geerd nog zeggen:'in het begin ligt er een beetje ijs, maar daarna is het prima te doen! Ik heb het woensdag nog gefietst!'

Vertrouw dus nooit een Bultena, tenzij je spikes onder je banden hebt.

De verdere gang over de verharde weg was voor de jonge garde maar goed ook, want hier was duidelijk sprake van een sterk toenemende vermoeidheid. Tijdens een korte fotoshoot (het was fotogeniek weer!) kon er even gerust worden. Dit hielp helaas maar tijdelijk, zodat kort daarna in Vlagtwedde opnieuw een korte stop ingelast moest worden. Hier werd besloten de kortste route naar huize Bultena te nemen, zodat de vermoeiden op de bank konden plaatsnemen. Aangekomen bij Geerd thuis bleek de vermoeidheid én de kou bij ieder te hebben toegeslagen, want met algemene instemming werden de fietsen geparkeerd en de warme kleding aangetrokken.

Of was het toch de geur van de heerlijke groentesoep van mevrouw Bultena?

Hoe dan ook kunnen we spreken van een geslaagd evenement in een mooie omgeving. Wat Geerd en Ernst betreft doen we het binnenkort nog een over als de weersomstandigheden zijn verbeterd. De wielercommissie sluit zich hier van harte bij aan.

Geen opmerkingen: