zondag 3 mei 2009

De laatse training in Duitsland

De afgelopen week zijn verschillende renners in trainingskamp gegaan. Zo zat Geert in Valkenburg en Ernst in de Algarve - verschil moet er zijn. Voor de minder bedeelden had de tourdirectie nog een Teutotocht vlak over de grens georganiseerd. Negen renners kwamen zaterdagochtend om 9:30 nog eenmaal bij de Sommerrodelbahn samen. De zon scheen. Het beloofde een prachtige dag te worden. Stonden twee weken geleden de bloeiende kersenbomen ons toe te juichen, nu lagen gele koolzaadvelden verleidelijk over de heuvels gedrapeerd.
Ter zake. Het materiaal was allemaal al keer in de heuvels getest, maar Henk H leerde toch nog wat nieuws, namelijk hoe je het voorwiel vastzet. Niet onbelangrijk dachten wij zo. Rinke hoopte reeds te bezitten over zijn nieuwe fiets, maar moest het nog een keer met de MTB doen. We hebben de banden wat extra op spanning gezet. Het tempo lag deze keer hoog. Al denkt je na de eerste klim naar Tecklenburg iedere keer weer: dat wordt helemaal niks. Maar naarmate de zon hoger kwam te staan en de spieren warm draaiden en soepeler werden, ging het klimmen allengs beter. De berg boven het schilderachtige Lienen werd zaterdag door iedereen in een goed tempo beklommen. Dit keer zat het venijn in de staart, twee klimmen in Tecklenburg vlak na elkaar, waarbij de tweede kort maar stijl (12%). Genoeg voor een paar deelnemers om de benen 'op te blazen'. Even na één uur waren we weer bij de auto's, behalve... Henk H presteerde het toch weer een alternatieve route te kiezen. We zullen Frans adviseren om de Alpe d'Huez op 16 mei met dranghekken af te zetten.
Dan nog wat relevante informatie voor de lijstjes. Wie had de beste benen. De volgorde van doorkomst op de toppen van de heuvels kun je in de fotoreportage hiernaast zien. Pieter en Coos waren meestal als eerste boven. Ferdinand, Louis, Aaldrik, Aimée en Gerard vlak bij elkaar (zie het sprintje bij de Funkturm, waar Aaldrik Aimée op de streep versloeg) gevolgd door (en soms dus ook niet) Henk H (die gaat deze week nog op trainingsstage op Corfu) en Rinke. De vraag bij Rinke is: hoeveel verschil maakt een racefiets ten opzicht van een MTB? We verwachten dat Rinke op zijn nieuwe fiets nog wel een plaatsje stijgt. Rinke rijdt volgende week zaterdag weer in Duitsland!

Geen opmerkingen: