dinsdag 14 april 2009

Drank en prestatie

Een hot item, om niet te zeggen een issue, is de vraag wat het effect van drank op het prestatievermogen is. We beperken ons tot de sportieve prestaties. Daarover werd in het verleden (helaas!) anders gedacht dan tegenwoordig.
"In de goede oude tijd schreven trainers een hardloper 's avonds twee glazen wijn voor. Een bokser mocht hetzelfde hebben, maar dan in de vorm van port in plaats van sherry. Verschil moest er zijn. Tegenwoordig is alcohol bij sport uit den boze. Van alcohol zakt het glucosegehalte in de spieren en stijgt het aandeel melkzuur, wat precies verkeerd om is. Een paar glazen bier voor de wedstrijd is al genoeg om het arbeidsduurvermogen met 20 procent te verminderen."
Uit: Midas Dekkers, Lichamelijke oefening.

1 opmerking:

Herman Lubbers zei

Sinds Dekkers zijn mening over sport heeft gepubliceerd, kun je hem niet meer serieus nemen..........dus gewoon 2 glazen rode wijn vrijdagavond!